Times Square

Times Square

Ziet u Hotdog kraampjes, Gekleurde reclameborden en gele taxi’s? Dan staat u waarschijnlijk in Times Square. Times Square is een plek in New York waar alles verlicht is met reclamebordjes en hoge gebouwen. In Times Square zijn er veel hotels, theaters waar bedrijven hun product promoten en Monumenten. Een belangrijke is George M. Cohan. George M. Cohan was een Entertainer, componist, acteur, zanger en danser. Hij hielp met teksten voor liedjes en hij was een producer, doordat hij best belangrijk was geweest kreeg hij een standbeeld. Op het standbeeld staat “give my regards to broadway”, Hij wordt ook wel father Duffy genoemd.

Times Square is omringd met winkels, er staat een gebouw genaamd tkts. Hier kunt u tickets kopen voor Broadway, meestal met korting. Boven de winkels in Times Square zijn er gigantische gekleurde billboards, voor sommigen films voor anderen kleding of parfum. Het is het zeker waard om te zien vooral in de avond, wanneer het donker is en de reclameborden licht geven.

Wanneer het nieuwjaar is dan moet er zeker zijn, met nieuw jaar is Time’s Square erg druk. Elk jaar wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar, er is een traditie. Er is een grote bal op One Times Square, wanneer de klok 12 uur slaat dan valt de bal. Er komen dan ook veel slingers, het is een gezellige feestje. Er komen ook artietsten die dan zullen optreden, het is leuk om nieuwjaar als vakantie daar te vieren. Het is nu globaal omdat zoveel mensen over de hele wereld ernaartoe komen.

Times Squaretimes square