Washington D.C.

Reacties zijn gesloten

Washington D.C.

Zelf wist ik niet echt wat ik moest verwachten van zo’n grote stad als Washington. Wat ik sowieso erg graag wilde was een kijkje nemen in het Witte Huis. Verder heb ik nog een paar leuke dingen ingepland om een stedentrip te maken in Washington D.C. 

Washington… BIG?….

In Washington D.C. staan hele grote huizen en geen kleine straatjes, het zijn grote afstanden. Ik had een verblijf in O street en 9th street NW. Voor mijn ogen leek het Witte Huis dichtbij , maar het was toch langer lopen dan ik had gedacht. Zelf had ik er geen problemen mee. Wel geef ik als tip om goed naar de vestiging van je accomodatie te kijken of dat je verbindingen van het openbaar vervoer goed aansluiten en te doen zijn voor naar de bezienswaardigheden.

Het Witte Huis

Lang niet iedereen zou weten dat je zo een kijkje kunt nemen in het Witte Huis (wel op aanvraag natuurlijk) Ik raad je aan om dat ongeveer een half jaar voor je geboekte reis te gaan doen. Ik was er eigenlijk te laat voor en kreeg ik te horen dat het vol was geboekt…. Uiteindelijk kreeg ik een bericht dat het toch door ging maar op een andere datum!

Museums

In Washington kun je bij de meeste museums (for free) naar binnen toe! In sommige steden zoals New York kost het wel meer dan 20 dollar toegang. De museums zijn zo groot dat je er wel een hele dag kunt gaan uithangen. Soms vond ik dat wat minder, want er was om Washington D.C. heen nog véél meer te bevinden. Bij Museum of American History leer je alles over de ‘American History’ ook echt een aanrader! Air & Space Museum wordt als het meest leuke museum gezien bij The Mall. Bij de meeste museums zijn er lockers, omdat je niet overal je eigendommen mee mag nemen als je naar binnen gaat. Als je spullen hebt zoals water, zonnecreme die mogen dus niet mee. Ook in het Witte huis mag je geen tas meenemen.

 

Afbeeldingsresultaat voor washington dcAfbeeldingsresultaat voor washington dcAfbeeldingsresultaat voor washington dc