Boston

Boston is de hoofdstad en de grootste stad van de Amerikaanse staat Massachusetts.
Boston is een van de oudste en rijkste steden van de Verenige Staten. Het inwoners aantal staat op dit moment op 694.583 en is daarmee de dichtbevolkste stad van het land, forensensteden niet meegerekend.


Als je in Boston bent kun je de Freedom Trail volgen, dit is een looproute van ongeveer 4 kilometer welke is aangegeven door middel van rode bakstenen op het trottoir , deze verbindt de belangrijkste bezienswaardigheden. Daarbij kom je o.a. langs de Boston Common: het oudste publieke park in Amerika, State house: waar de staatregering van Massachusetts zetelt, Old Granary: waar verschillende revolutionairen begraven liggen en Quincy Market: met veel winkeltjes en restaurants en zo zijn er totaal 16 bezienswaardigheden waar deze route langs loopt. Bij elk van deze higlights staan bordjes met meer uitleg of de historische gebeurtenissen.

Een bezoek aan Boston is niet compleet zonder een sportwedstrijd. Denk daarbij aan de Boston Celtics de recordkampioen van de NBA (basketbal) maar ook het honkbal is groot.
Het Boston Tea party Ships & Museum is het beroemdste museum van de stad. De Boston Tea Party stond aan de basis van de Amerikaanse revolutie en dat staat in dit museum centraal.

Tegenwoordig is de fiets in Boston een populair vervoersmiddel en kunnen toeristen gebruik maken van de zogenoemde Bluebikes die je op meer dan 200 openbare plekken in de stad kan ophalen of terug brengen. Ook is er de mogelijkheid om een fietstour te boeken met een gids waardoor je nog meer te weten komt over de stad. Een van de leukste fietsroutes zijn Charles River Esplanade en Boston Harborwalk deze routes gaan beide langs het water en zijn afgezonderd van autoverkeer. Uiteraard kun je Boston en omgeving ook goed met de auto verkennen.
Kortom Boston is een veelzijdige stad en zeker een bezoek waard!