Cape Cod

Cape Cod is een schiereiland aan de kust van Massachusetts. Het schiereiland heeft 215.00 inwoners en een oppervlakte van 665 km2. Het is een eiland omdat een kanaal het scheidt van het vasteland. Je kan hier komen door middel van twee bruggen de Bourne Bridge en de Sagamore Bridge.
Toerisme is in Cape Cod de belangrijkste inkomsten bron, dit komt door de uitgestrekte zandstranden die ’s zomers veel vakantiegangers trekken uit onder andere het naburige New York & Boston.
De mooiste stranden vind je langs de Cape Cod National Seashore. Dit is een 64 kilometer lange strook tussen Chatham en Provincetown met ongerepte zandstranden en meertjes.

Je kunt dit schiereiland ontdekken op de fiets, in verschillende dorpjes zijn fietsen te huur. Een van de populairste fietsroutes is de Cape Cod Rail Trail deze is ongeveer 40 km. Er zijn uiteraard ook kortere routes te rijden. Totaal is er ongeveerd 170 km aan fietspaden op het eiland.

Uiteraard zijn er ook musea aanwezig op dit schiereiland, Enkele interessante locaties zijn: het Cape Cod Museum of Art en het Cape Cod Museum of Natural History.

Een tour om walvissen te spotten valt ook onder de mogelijkheden om te doen. De beste periode om dit te doen is van mei tot oktober. Je gaat dan per boot naar de Stellwagen Bank National Maritime Sanctuary waar walvissen heen komen vanwege de grote hoeveelheid aan algen en plankton

Er zit weinig verschil tussen de zomer en winter termperaturen. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt en vanaf eind april beging de temparatuur op te lopen naar 10 graden. In Juli de heetste maand van het jaar is het gemiddeld 20 graden.