Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. ‘’D.C.’’ staat voor District of Columbia.
Het bestaat uit een oppervlakte van 177 km2 en heeft een inwoners aantal van 705.749.
Washington D.C. heeft vele bezienswaardigheden en is een grote trekpleister van de Verenigde Staten.

Er is een museum complex wat hoort bij de Smithsonian Institution deze is gevestigd in dit district. Het Smithsonian is een onderzoeksinstituut daarom zijn de musea gratis toegankelijk. Je vind er o.a. het Anacostia Museum, Arthur M. Sackler Gallery, Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, National Air and Space Museum en nog meer. Naast de musea die onderdeel zijn van het Smitsonian zijn er ook vele (kunst-) musea waaron de National Gallery of Art.

Wat je ook kunt doen is een bezoek brengen aan de National Mall. Dit is het gebied waaraan de meest bekende gebouwen gelegen zijn met tuinen, fonteinen en bloemperkjes.

Een echte aanrader om te doen is het Pentagon bezoeken. Hier kun je zien hoe defensie heeft gevochten en nog steeds doet en bijvoorbeeld een rondleiding boeken die goed inzicht geeft in hoe zaken geregeld zijn, het brengt je weer even terug in de realiteit.

Voor de nodige drankjes of een lekker diner kun het naar het Shaw District gaan. Hier zitten verschillende barretjes en restaurants en kan iedereen hier terecht voor een heerlijke avond uit!

Veel highlights liggen op een relatief korte loopafstand van elkaar, maar uiteraard kun je ook de bekende Hop-on-Hop-off bus boeken waarmee je makkelijker van de ene naar de andere hotspot gebracht word.

Het eten en de cultuur is hier absoluut fantastisch, dus Washington D.C. is zeker een bezoek meer dan waard!