Manhattan

Manhattan is een eiland en een van de stadsdelen van New York.
Manhatten telt 1.620.867 inwoners en heeft een oppervlakte van 87.5 km2 en is het kleinste stadsdeel van New York.
Het is door bruggen en tunnels verbonden met New Jersey, de Bronx, Brooklyn en Queens.
De directe verbinding naar Staten Island is een met een veerpont die vertrekt vanaf the Battery (een park gelegen op het meest zuidelijkste puntje van Manhatten direct aan de oever van de Hudson.
Midden in Manhattan ligt het bekende Central park.
Manhatten word onderverdeeld in 3 delen: Midtown Manhattan, Uptown Manhattan en Downtown Manhattan. In Manhattan zijn genoeg dingen te beleven, denk daarbij bijvoorbeeld aan Times Square wat je eigenlijk niet mag missen als je een bezoek brengt aan New York.
Ook als je van winkelen houd kun je goed terecht in Manhattan. Denk bijvoorbeeld aan het populaire luxueuze winkelcentrum Rockefeller Center. Dit winkelcentrum staat bekend om zijn schaatsbaan in de winter en de enorme verlichte kerstboom die word geplaatst. Ook kun je prima terecht aan Fifth Avenue waarbij de meest luxe merken worden afgewisseld met betaalbare merken zo is er voor ieder wat wils!
Ook voor een avond uit zit je in Manhatten goed, bezoek bijvoorbeeld een musical op Broadway. Echt echte must-do als je van theater houd.
In Manhattan kun je ook de miscchien wel bekendste brug van de wereld vinden: de Brooklyn Bridge, vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over Midtown Manhattan en Downtown Manhattan maar ook niet te vergeten het vrijheidsbeeld. Vanaf de Booklyn Brdige kun je met de metro naar de meest memorabele plek in Manhatthan. De plek waar de bekende Twin Towers stonden en waar tegewoordig het 9/11 monument en Ground Zero te zien is.
Kortom boek je een trip naar New York, dan kun je er vanuit gaan dat je bezoek aan Manhattan een ware belevenis is!