Acadia National Park

Acadia National Park gelegen in de Amerikaanse staat Maine. Het park is een rijk landschap met schilderachtige bergen, weelderige bossen, sprankelende meren en zanderige oevers. Op slechts 65 vierkante mijl vindt u eilanden die rijp zijn om ontdekt te worden, bergtoppen met opmerkelijke uitzichten en tal van buitenactiviteiten voor bezoekers van alle leeftijden! De meeste bezoeker doen het park aan vanaf Bar Harbor, een plaats nabij het Nationale park.

Het park is het gehele jaar geopend. Het beste moment om het gebied te bezoeken is in het hoog seizoen of na seizoen van juli tot september, aangezien de zomers mild zijn. Houd er wel rekening mee dat het weer snel kan om slaan van warm en zonnig naar koud en regenachtig.

Of je nu wilt ontspannen aan het strand of een spannend avontuur wilt beleven, Acadia National Park heeft voor elk wat wils. Breng een bezoek een Bass Harbor Head Lighthouse een vuurtoren gebouwd in  de laatste jaren van de 18e eeuw of beklim Cadillac Mountain een van de hoogste punten aan de oost kust, deze berg bied een prachtig uitzicht van de kuststrook en de omgeving van het nationale park. Wanneer je echt een strandliefhebber bent kun je het beste naar Sand Beach een strand van maar liefst 265 meter en daarin tegen ook één van de meest populaire bestemmingen van Acadia National Park. Een andere populaire bestemming tijdens de hete zomermaanden is Echo Lake een populaire zwemspot onder de bezoekers.

Ben jij een natuurliefhebber en wens je graag een rondreis te maken aan de oostkust, dan is Acadia National Park zeker een bezoek waard.