Long Island

Long Island is een eiland en maakt deel uit van de Amerikaanse Staat New York. Long Island ligt ook nabij New York City en is hierdoor een goede uitvalsbasis voor een citytrip naar de stad. Aan de west kant van het eiland liggen ook 2 stadsdelen Brooklyn en Queens. In 2010 stond het inwoners aantal op ruim zeven miljoen, hierdoor is Long Island een van de dichtsbevolkte gebieden van de Verenigde Staten.

Voor veel inwoners van New York houd de stad op waar Long Island begint, hierdoor trekken veel lokale bewoners naar de kust gebieden van het eiland om bij te komen van de Hectische sfeer van de stad.

Als je aan Long Island denkt, denken veel mensen aan de Hamptons en is een verzamelnaam voor de  populaire badplaatsen. De plaatsen East Hampton, South hampton, Bridgehampton en West Hampton liggen in het oosten van het eiland. De badplaatsen staan de bekend om de grote Amerikaanse huizen, waarvan sommige nog in de Victoriaanse stijl. Naast de Hamptons staat het gebied bekend om de mooi stranden, zo is Jones Beach state Park een van de meest bezochte stranden. Deze stranden trekken veel verschillende doelgroepen.  

Ben jij helemaal gek van wijn dan is Long Island de perfecte bestemming voor jou. Het gebied staat namelijk bekend om de vele wijngaarden. Het klimaat is uitstekend om druiven te verbouwen en dit is terug te zien aan de vele verschillende soorten wijnen die hier geproduceerd worden. De Bekende wijngaarden staan voornamelijk bekend Sauvignon-Blanc druiven.

Kortom Long Island is een vakantiebestemming waar je goed tot rust kan komen op een van de vele stranden onder het genot van een heerlijk wijntje.