New Orleans

New Orleans een stad gelegen in de Amerikaanse staat Lousiana en is tevens ook de grootste stad van deze staat. Een stad met een rijke historie en vernoemd naar een Fransman genaamd Filips II van Orléans. Tot het jaar 1849 was New Orleans de hoofdstad van de staat Louisianna maar tot op heden is dat Baton Rouge. De stad heeft zoals veel steden in Amerika ook een bijnaam en wordt ook wel the Big Easy genoemd. Daarnaast is de stad bekend geworden vanwege de rijke muziekhistorie en kent de stad een aantal grote namen en is Jazz de muziekstijl die de stad kenmerkt.

Ben jij gek van kunst of geschiedenis dan is er genoeg te vinden in de stad van historische huizen tot aan musea van wereldklasse, zoals het National World War II museum. Of toch echt een muziekliefhebben loop dan de Frenchmen street en ontdek de vele muziek cafés en clubs waaronder Snug Harbor of D.B.A. hier merk je dan ook dat muziek de drijfveer is van de stad. 

Als je toch in de stad bent kun je een bezoek aan French Quarter niet vergeten. Het wordt namelijk ook wel het kroonjuweel van de stad genoemd en is daarin tegen ook een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Hier vind je dan ook de meeste restaurants, bars en boetiek winkels.

Ook zo enthousiast geworden van de stad New Orleans breng dan zeker een bezoek, wanneer je een rondreis maakt door het oosten en zuiden. De stad zal je namelijk zeker niet teleurstellen.