de Amish

Reacties zijn gesloten

De Amish een bevolkingsgroep was in de Lancaster County leeft gelegen in de Amerikaanse staat Pensylvania. Deze bevolkingsgroep is de oudste Amish-nederzetting van Amerika. Het staat bekend om de oude levensstijl die zij nog hanteren. Wanneer je hier bent stap je ook letterlijk terug in de tijd. Dit kun je dan ook voornamelijk terug zien in de leefwijze en vervoer.

De leefwijze van de Amish in Lancaster in door de jaren heen niet veel veranderd ten opzichte van 300 jaar geleden. Ze leven namelijk volgens de bijbel en proberen hier zoveel mogelijk ook aan te houden. Zo zie je dat familie een van de meest belangrijk onderdelen is in deze gemeenschap. De gezinnen zijn vaak ook groot en de jongere zorgen voor de oudere gemeenschap.

Daarnaast zijn er veel andere zaken waaraan je merkt dat zij nog volgens oude manieren leven. Zo kun je het afzien aan de traditionele kleding, zoals pakken en jurken de kleuren zijn vaak donker omdat ze veel op het land werken en het moet niet in de wegzitten. Qua vervoer maken ze nog gebruik van paarden met wagens of fietsen. Daarnaast maken zij geen gebruik van elektriciteit.

Wanneer deze levenstijl jou aanspreekt raden wij zeker een bezoek aan. Ga mee met een tour en laat je rijden met een paard en wagen en ontdek de prachtige omgeving. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de vele attracties en evenementen die gericht zijn op Amish levenstijl of ga langs een winkel voor handgemaakt Amish-ambachten en geniet van de vele gerechten.

Altijd al eens terug in de tijd willen gaan, dan zal deze bevolkingsgroep je zeker een goed beeld hiervan geven.