Chicago

Chicago, de “Windy City” zoals het vaak wordt genoemd, ligt in de Amerikaanse staat Illinois langs de oevers van Lake Michigan. Veel mensen denken tevens dat Chicago de hoofdstad in van de staat, echter is dit niet het geval. De hoofdstad van de staat Illinois is Springfield wat ongeveerd 300 kilometer van de stad af ligt. In 2019 had Chicago een inwoners aantal van 2693796 mensen en hiermee maakt dat chicago de derde grootste stad van de Verenigde staten na New York en Los Angeles.

Qua weer is er een groot verschil zowel in de zomer als in de winter. In de winter daalt de temperatuur tot circa min 5 en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot circa 24 graden.

Er is veel activiteit in de stad e het staat bekend om zijn levendige kunstscène, talrijke culturele attracties, uitstekende winkels en interessante architectuur. De stad geniet een wereldwijde reputatie als brandpunt van 20e-eeuwse architectuur en kunst, met architecten als Louis Sullivan en Frank Lloyd Wright, en kunstenaars als Picasso, Mirõ, Dubuffet en Chagall die hun sporen nalaten. De stad heeft ook veel te bieden op het gebied van sport, met de Chicago Bears in het Amerikaanse voetbal, de Chicago White Sox en Cubs in honkbal en de Chicago Bulls in basketbal. Last but not least zijn er de prachtige stranden.

Door de vele verschillende activiteiten die te ondernemen is Chicago zeker een stad wat veel wordt aangedaan. Daarnaast is word de stad vaak aan gedaan in combinatie met een rondreis. Veel mensen starten of eindigen hier dan ook de welbekende Route 66.