Topattracties te bezoeken in Midtown New York City

Topattracties te bezoeken in Midtown New York City. Veel mensen bezoeken deze wereldstad in het oosten van Amerika, maar weten vaak niet wat ze in zo’n korte tijd allemaal moeten bezoeken. Onderstaand lichten wij daarom een aantal trekpleisters van de stad die zeker moet hebben gezien tijdens een citytrip.

Een van de topattracties in New York is de welbekende Empire state Building, gebouwd in 1931 en was de 381 meter hoge toren (de TV-mast niet meegerekend) tot 1970 de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Veel mensen kennen het gebouw uit de film Kin Kong die naar de top klimt. Er zijn 2 verschillende uitzichtplatvorms op de 86e en 102e etage, waar je een grootdeel van Manhattan kan bewonderen.

New York Public Library, een van de beste plekken om de bijnaam tot zijn recht te laten komen want deze plek slaapt nooit. Neem ergens plaats op de trak tussen de twee marmeren leeuwen, die staand voor geduld en gerechtschapenheid en bekijk het tehater van Manhattan. Met zijn 15 miljoen itemsm waaronder de orgniele Winnie the Pooh, een Gutenberg bijbel een oude japanse rollen, staat de bieb bekend als een van de beste zoeksfacilieiten ter wereld.

Wordt vaak gezien als hart van de stad Times Square, wat bekend staat als winkel-en amusementgebied. De flikkerende lichtrecleames kunnen zich meten met die van Las Vegas en als u op zoek bent naar een Broadway show, goedkope souveniers of duur fast food is dit de plek. Veel bekende merken hebben hier ook grote winkels met vele verdiepinge.

Rockefeller Center, een art deco meesterwerk in het hart van midtown is dit enorme complex van kantoren, theathers en winkels in 1229 gecreëerd door John D. Rockefeller. Iederen dag wordt het bezocht door duizenden mensen. Ook vind je hier het panoramaplatform op de 7e verdieping, wat een geweldig uitzicht bied over de stad.

St Patrick’s Cathedral, is de zetel van het roomskatholieke aartsbisdom van New York en het symbool van de invloed en succes van de Ierse immigranten in de VS. De Grond waarop de Kathedraal is gebouwd, was oorspronkelijk bedoelsd als kerkhof, maar het was veel te rotsachtig om iemand te bedrapen en dus ontvouwde de aardbisschop John Huhhes in 1850 zijn pland om een kathedraal te bouwen die ‘’ god waard, het katholieke geloof waard en ter eere van deze stad ‘’ zou zijn.

Ook zo enthousiast over Midtown, er gaan ook verschillende tours die je een goed beeld geven wat de stad te bieden heeft.