Portland

Portland is gelegen aan de oostkust in de Amerikaanse staat Maine en is daar in tegen ook een meest bezochte steden in de New England.  Een veelzijdige stad wat bekend staat om de bekende zeehaven, historische hub en culturele hotspot. In 2018 stond het inwonersaantal op 66417.

De beste tijd om naar Portland af te reizen is van mei tot aan september, dit doordat je dat de grootste kans hebt op mooi weer. In de zomermaanden ligt de gemiddelde terperatuur rond de 20 graden en in de wintermaanden kan deze al snel dalen tot het vriespunt. Veel mensen bezoeken de stad ook in de maand september en dit komt door de welbekende periode de Indian summer.

Qua activiteiten heeft Portland genoeg te bieden van indoor tot aan outdoor acitiviteiten. Kom heerlijk aan het stranden geniet van het prachtige uizicht van de Stille Oceaan. Ga een dag mee zeilen of geniet van de beste vissoorten bereid door een chefkok van wereldklasse. Of ben je toch meer van bier breng dan aan een van de vele brouwerijen en geniet van de verschillende soorten bieren. Naast de vele activiteiten heeft de stad ook een rijke historie en kun je dit terug zien aan een van de forten uit de bugeroorlog of bezoek een van de omliggende eilanden.

Kortom Portland heeft heeft elk seizoen wel iets te bieden, ookal ben je er voor een kort bezoek of voor een langere vakantie. Wanneer je in de Amerikaanse staat Maine bent kun je deze stad niet overslaan.