Bar Harbor

Bar Harbor is een kleine kustplaats ten noorden van het Acadia National Park.
Tegenwoordig komen er veel toeristen met de ferry vanaf Nova Scotia, maar vroeg was Bar Harbor het vakantieoord voor welgestelde Amerikanen. In Bar Harbor is er veel aandacht voor de natuur. Er rijden namelijk milieuvriendelijke bussen. Deze brengen je langs allerei campings, hotels, restaurants, stranden en bezienswaardigheden in en rond Bar Harbor.

Bar Harbor staat bekend om zijn indrukwekkende kustlijn, met vele vissersbootjes, en het variërende uitzicht over het water. Vanuit de haven vertrekken er dagelijks verschillende walvisexcursies. Ook kun je er een kajak huren, waardoor het je een kans bied om de fantastische baaien en havens vanaf het water te bekijken.

Ben je toch meer van het vaste land? Dan kun je Bar Harbor goed bekijken per fiets of maak een mooie wandeltocht. De echte liefhebber van de visgerecht komt hier volledig aan zijn trekken. Probeer maar eens de vers gevangen kreeft. Zo groot als deze zijn, heb je nog niet eerder ergens gezien!

Ook voor de echte museum liefhebber is er voldoende te zien. Zo zijn er verschillende musea zoals: Abbe Museum; In dit museum kun je het indiaanse erfgoed van deze omgeving bekijken. Het Bar Harbor Whale Museum; dit museum staat volledig in het teken van de studie naar walvissen en zeehonden die veel voorkomen in deze regio. Of breng een bezoek aan het Bar Harbor Oceanarium & Lobster Hatchery; Dit is een aquariium met zeedieren die in de omgeving voorkomen. Hier kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de voortplanting van kreeften.