The Hamptons

The Hamptons is gelegen op Long Island en ligt in de amerikaanse staat New York. Het is circa maar negentig minuten rijden van New York City, maar als je de Hamptons bezoekt kom je in een heel ander en verfrissend deel van de staat New York. De bestemming staat vooral bekend om de prachtige stranden en uitstrekte duinen. Wanneer the Hamptons wenst te bezoeken kun je dit het beste doen tijdens een langere citytrip New York of tijdens een rondreis door Oost-Amerika.

De Hamptons zijn een groep steden op Long Island en daarintegen ook misschien wel het beroemdste op Long Island. De bekendere steden van de hamptons zijn dan ook  Southampton en East Hampton, maar de kleinere dorpen, waaronder Sag Harbor, Water Mill en Bridgehampton zijn ook zeer in trek.

The Hamptons zijn ook een gewilde vakantiebestemming onder de Amerikanen zelf. Veel mensen komen dan ook in de warme zomer maanden naar deze plaatsen, om even het drukkke leven in de stad te ontlopen. Zoals eerder benoemd zijn de zomers zeer aangenaam en ligt de gemiddelde temperatuur tussen de maanden juni en september rond de 20 graden Celsius.

Daarnaast is het gebied ook zeer in trek bij vele kunstenaars. Zijn schilderen dan één van de kenmerkende windmolen met dakspanen of de kleinere dorpjes van het gebied. Bekende kunstenaars zijn dan ook Jackson Pollock en Winslow Homer. 

Naast de vele stranden staan de plaatsen ook bekend om de vele musea, eigenzinnige antiekwinkels en rustige baaien. Kortom wanneer je een bezoek brengt aan Oost-Amerika zijn de Hamptons zeker de moeite waard.