Newport

Newport wordt ook wel de havenhoofdstad van Amerika genoemd. Vanwege zijn ligging aan de kust, de aanwezigheid van de haven en de koloniale sfeer die deze stad uitademt.

Deze Koloniale sfeer is nog altijd aanwezig in Newport. Vooral in Newport Historic District zijn nog veel koloniale huizen te vinden die aan het einde van de 20e eeuw volledig zijn gerestaureerd. Je kunt de Newport County Colonial Landmark Trail volgen om een duik te nemen in de vroege Amerikaanse geschiedenis. Je ziet dan bijvoorbeeld Chase-Cory House en Hunter House.

Aan de Bellevue Avenue zijn veel grote verblijven te vinden die stammen uit de zogenoemde ‘’Gilded Age’’, een periode na de Amerikaanse Burgeroorlog waarin de economie razendsnel groeide. Je vind hier onder andere The Breakers, Belcourt Castle, Chateau-sur-Mer, The Elms, Marble House, Rosecliff, Rough Point en het William Watts Sherman House bekijken, sommige van deze panden zijn geopend voor rondleidingen.

Een van de oudste bibliotheken in Amerika die eveneens aan de Bellevue Avenue gelegen is, is de Redwood Libary and Athenaeum, deze is in 1747 gesticht.

Ook om te wandelen zit je in Newport goed. Je hebt er de Newport Cliff Walk. Dit is een lange wandelroute langs de oostkust van Newport. Deze route gaat zowel langs de kleurrijke kustlijn als de historische architectuur. Deze route werd in 1975 uitgezet en is 5,6 km lang.

Ook tijdens de zomermaanden kun je hier goed toeven. Er vinden in Newport diverse festivals plaats waarvoor mensen uit de hele streek naar deze stad komen. Het weer is dan ook uitstekend in de zomer is het hier 25 graden en in de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt.

In deze veelzijdige stad is dus voor iedereen wat te beleven!