Memphis

Memphis is de één na grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee. De stad ligt aan de Mississippi rivier in het uiterste zuidwesten van de staat, aan de grens met staten Mississippi en Arkansas. Samen met Nashville wordt Memphis de muziekstad van de wereld genoemd, wegens de vele muziekstijlen die er zijn ontstaan. Denk hierbij aan rock-‘n-roll, maar ook de blues.

De stad is in 1819 gesticht en beschikt over een geschatte inwonersaantal van 655.000. Memphis heeft een zeeklimaat, waarbij er op alle maanden van het jaar er wel regen valt en een gemiddeld jaartemperatuur van 18 graden heeft. In de zomer kan de temperatuur stijgen tot 32 graden en in de winter is het gemiddeld 8 graden.

Een van de populairste trekpleister van de stad is Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Graceland is, na het Witte Huis, het meest bezochte woonhuis museum in de Verenigde Staten. In 2016 bereikte het landgoed een mijlpaal en mocht de 20 miljoenste bezoeker ontvangen. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. Sun Studio, de plek waar rock-’n roll geboren is en artiesten als Elvis Presly en Johnny Cash groot zijn geworden. Ook B.B. King heeft hier nummers opgenomen. Voor uitgaansgelegenheden met live muziek moet je bij Beale Street zijn. Hier kun je ook B.B. Kings Blues Club vinden waar je heerlijk kunt eten onder genot van live muziek en bevindt zich ook de Memphis Walk of Fame. Ook kun je het National Civil Rights Museum bezoeken, het voormalige Lorraine Motel waar Martin Luther King Jr. werd doodgeschoten op het balkon. Verder biedt de stad nog veel meer musea en bezienswaardigheden voor jong en oud.