Baltimore

Baltimore gelegen in de Amerikaanse Staat Maryland aan de oostkust van het land. De stad is de grootste stad van de staat Maryland, daarintegen een belangrjke zeehaven aan de brede monding van Patapsco-river. In 1750 ging het aanzienlijk met de handel en dit kwam onderandere door de revolutie in de landbouw, hierdoor groeide de stad aanzienlijk ik een korte tijd en deze dagen telt de stad maarliefst een inwonersaantal van circa 593.490.

De stad kent een vochtig subtropisch klimaat en hierdoor zijn de zomers vaak warm, zoals in de zuidelijke staten. Daarintegen zijn de winters vaak kouder en is dit te vergelijken met de noordelijke statan. De gemiddelde temperatuur zal in de winter circa 0,5 graden zijn en in de zomer rond de 25 graden. Veel bezoekers brengen dan ook een bezoek aan de stad in de zomer, dit kun je dan eventueel combineren met het nabij gelegen Washington, DC .

Activiteiten en bezienswaardigen zijn hier in overvloed zo kun je een bezoek brengen aan middelpunt van de stad Inner Harbor, waar alle musea en het drukke Harbor Place zijn gevestigd. Harbor Place het bruisende hart van de stad met alle restaurants, bars en winkels. Hier liggen ook een aantal historische schepen aangemeerd die open zijn gesteld voor het publiek.

Ben jij gek op geschiedenis dat is Fort Mchenry zeker een bezoek waard. Dit vord speelde een belangrijke rol in het bombardement in 1814 van de engelsen of breng een bezoek aan één van de verschillende musea, want de kunstscene is aanzienlijk groot in de stad.

Kortom Baltimore is een veelzijdige stad, wat mensen vaak niet verwachten. Dat maakt het juist leuk om de stad zeker een keer te bezoeken tijdens een rondreis door het Oosten van Amerika.