Annapolis

Reacties zijn gesloten

Annapolis is de hoofdstad van de staat Maryland en is een levendige, moderne stad. De stad heeft veel te bieden en u kunt duidelijk de verschillende vormen van architectuur van de afgelopen vier eeuwen zien. De stad is gelegen aan het water en is een geliefde zeilbestemming. In Annapolis vindt jaarlijks de Spring Sailboat Show plaats. Dit is de grootste botenshow ter wereld.

Historic Downtown is een van de oudste stadscentra van de Verenigde Staten. Het is als een openluchtmuseum door al de koloniale gebouwen die er staan. Het centrum is erg bruisend en er zijn veel restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. In het centrum ligt ook Maryland Avenue. Hier kunt u zich helemaal uitleven als u gek bent op winkelen.

Annapolis was de eerste hoofdstad van de Verenigde Staten en kent een rijke geschiedenis. Als u een liefhebber bent van geschiedenis dan zult u zich niet snel vervelen in Annapolis. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Annapolis Maritime Museum & Park. Het museum biedt educatieve programma’s en tentoonstellingen voor jong en oud. Breng ook een bezoek aan het Captain Avery Museum. Dit museum is het historische huis van kapitein Salem Avery en zijn familie omstreeks 1859.

In Annapolis ligt ook The Naval Acadamy. Deze academie leidt sinds 1845 officieren op voor de Amerikaanse marine. U kunt de campus verkennen door middel van een rondleiding en meer te weten komen over de universiteit.

Veel inwoners van Annapolis zullen u vertellen dat u de omgeving het best kan verkennen per boot. Er zijn meerdere baaien en rivieren die u langs de mooiste plekjes in de omgeving leiden. Breng ook een bezoek aan Chesapeake Bay waar meerdere outdoor activiteiten mogelijk zijn.