Bangor

Reacties zijn gesloten

Bangor is een plaats in de Amerikaanse staat Maine, wat gelegen is aan de oostkust van het land. De stad is een belangrijk plaats voor Commerciële doeleinden. Daarnaast staat de stad niet alleen bekend als commerciël centrum maar ook om zijn Kunstscène. De stad heeft maarliefst 33000 inwoners en is hierdoor ook één van de dichtbevolkste steden van de Amerikaanse staat Maine.

Als kunstliefhebber kom je zeker aan je trekken in de stad. Zo kun je het kunst-en cultuur district van de University of Maine’s Musuem of Art bezoeken, dit museum richt zicht met name op de lokale kunst maar heeft ook een aantal meesterwerken in de tentoonstelling.

Toch meer van de Natuur wees dan niet getreurd, want in de omgeving Bangor ligt Bangor City Forest. Waar een verscheidenheid aan dieren te spotten is, zoals beren, bevers en elanden.

Daarnaast zijn er ook een aantal festivals in de stad waar u zeker u bezoek aan kunt brengen, als u in deze periode er bent. Zo zijn er jaarlijks 2 grote festivals als de Summer Sidewalk Art Festival en het American Folk Festival.  Zo is het American Folk Festival echt gericht op de traditionale muziek, wat erg lijkt op Iers. Dit 3 daagse festival vind jaarlijks plaats in augustus en is zeker een aanrader.

Bangor is in de wintermaanden echt een bestemming waar sneeuw kan vallen, maar in de zomermaanden is het er vaak aangenaam. Met een temperatuur rond de 19 a 24 graden.

Kortom Bangor is een levendige bestemming wat zeker goed gecombineerd kan worden met een rondreis door New England of een combinatiereis van Oost-Canada en Amerika.