Lexington

Reacties zijn gesloten

Lexington is gelegen is de Amerikaanse staat Kentucky en staat ook wel bekend als paardenhoofdstad van de wereld. De stad draagt dan ook de bijnaam Horse Capital of de World, Dit komt voornamelijk door de verscheidenheid aan ranches die rondom de stad liggen. Daarnaast is er ook een paardenras die uit het gebied komt de bijzondere American Saddlebred.

Het centrum van Lexington is zeer veelzijdig en heeft een historische maar daarentegen ook een moderne uitstraling. Zo zijn er veel historische panden, maar daartussen ook een aantal architectische hoogstandjes. Bent u een echte fan van de lokale streek producten? Dan raden wij u zeker een bezoek te brengen aan de Bluegrass Farmers Market.

Of toch meer van kunst en cultuur wees dan niet getreurd, dan is ArtsPlace zeker een aanrader. Het richt zich voornamelijk op de kunst en cultuur van de Amerikaanse staat Kentucky.

Daarnaast staat Lexington ook erg bekend om de lokale bieren, dus bent u een bierliefhebber breng dan een bezoek aan de Barrel house Distillery of Kentucky Ale. Waar u na een drukke dag heerlijk kunt genieten van het eigen gebrouwen bier.

Ook voor natuur en outdoorliefhebbers heeft de omgeving van de stad genoeg te bieden. Zo kunt u de Boone Creek-kloof bekijken of tokkelen tussen de hoge boomtoppen. Of ga mee op een Vliegvisexcursie

Kortom Lexington is een veelzijdige bestemming die zeer centraal ligt om  te bezoen. Zo kunt u vanuit Chicago een reis starten of juist vanuit New England. De stad stelt u zeker niet teleur.