Hartford

Reacties zijn gesloten

Hartford is de hoofdstad van de staat Connecticut en is één van de oudste steden van Amerika. In de stad vindt u het Bushnell Park. Dit is het oudste park van de Verenigde Staten. In dit park staat het State Capitol. Dit is een prachtig overheidsgebouw met bovenop een gouden koepel. U kunt binnen een rondleiding krijgen over het ontstaan van het gebouw en de geschiedenis.

Breng ook een bezoek aan het Elizabeth Park. Dit park biedt u meer dan honderd hectare aan gekleurde tuinen, groene vlaktes en recreatieve voorzieningen. Gedurende het jaar organiseert het Elizabeth Park Conservancy verschillende rondleidingen, evenementen en workshops. In het park bevindt zich ook het Pond House Café waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Bezoek ook het Coltsville National Historical Park en kom meer te weten over de geschiedenis van Samuel Colt en zijn vrouw Elizabeth. Samuel Colt was een Amerikaanse uitvinder die wereldwijd bekend werd als de man die de eerste revolver maakte. Maak een tocht over het terrein van wat ooit één van de belangrijkste fabrieken in de Verenigde Staten was. Een andere bekende Amerikaan die in Hartford gewoond heeft is Mark Twain. U kunt het huis waar hij 17 jaar met zijn gezin gewoond heeft bezoeken en er een rondleiding volgen.

Als u van theater houdt kunt u zich een avond vermaken in het Bushnell Center for the Performing Arts. Grote tourshows stoppen regelmatig in dit theater en er komt van alles voorbij. Denk aan cabaret, opera maar ook voorstellingen voor kinderen. Een ander bekend theater in de stad is het Meadows Music Theater.