Pittsburgh

Reacties zijn gesloten

Pittsburgh is een een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania en ligt in het oosten van de Verenigde Staten. De stad staat ook wel bekend als ‘’ The City of Bridges’’, dit komt voornamelijk door de vele bruggen in de stad. Zo zijn er in het centrum van de stad alleen al 10 bruggen en in de rest van de stad meer dan 400. Daarnaast wordt het centrum van de stad gevormd door 2 rivieren: de Monogahela River en de Allegheny River. Het punt waar de rivieren samen komen wordt ook wel ‘’de Gouden Driehoek’’ genoemd, hier vindt u dan ook al het vertier van de stad, zoals winkels, eetgelegenheden en parken.

Qua klimaat kent Pittsburgh een continentaal klimaat. Wat kenmerkend is voor de warme zomers met een gemiddelde temperatuur van 25 graden en de winters zijn daarentegen vaak kouder.

Qua activiteiten is er genoeg te ondernemen, zo kunt u verschillende boottochten maken over de rivieren. Of breng een bezoek aan Point State Park, waar één van de grootste fonteinen van de Verenigde Staten te vinden is.

Sinds 1877 is er een oude kabelspoorweg wie deze dagen nog steeds in gebruik is. Deze oude wagons brengt mensen van Duquesne Heights naar Mount Washington. Vanaf Mount Washington heeft u een mooi uitzicht over de skyline van de stad en de omgeving. Kortom, Pittsbrugh is zeker een bezoek waard en kunt u goed aandoen tijdens een rondreis door het oosten van de Verenigde Staten. En valt daarnaast goed te combineren met de grotere metropolen zoals New York.