Harrisburg

Reacties zijn gesloten

Harrisburg is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Pennsylvania in het oosten van de Verenigde Staten. De stad is centraal gelegen en u kunt vanaf hier veel verschillende kanten op, maar ga ook zeker de stad zelf ontdekken.

Zo vindt u in Harrisburg het Pennsylvania State Capitol. Hier is de regering van Pennsylvania gevestigd en het gebouw zelf is een plaatje om te zien. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door het gebouw en meer te weten te komen over de geschiedenis. Bezoek ook het AACA Museum. Dit museum heeft verschillende oude voertuigen vanaf het jaar 1890 in verschillende thema’s. Ook is er een kinderruimte wat het museum leuk maakt voor jong en oud. Ga ook naar het National Civil War Museum. Dit is een van de grootste musea ter wereld dat volledig gewijd is aan de Amerikaanse burgeroorlog.

Wilt u meer van de natuur zien? Ga dan bijvoorbeeld wandelen in het Little Buffalo State Park. Neem ook een kijkje in het Fort Hunger Mansion & Park. In dit park voel je de geschiedenis en kunt u genieten van de prachtige natuur gelegen aan de rivier. Door Harrisburg stroomt de Susquehanna River waar u onder andere op kunt kanovaren of kajakken.

Bent u op zoek naar wat avontuur? Ga dan zeker naar het Hersheypark. Dit pretpark ligt op een klein halfuurtje rijden vanaf Harrisburg. Vlak naast het pretpark ligt het ZOOAMERICA North American Wildlife Park. Deze dierentuin heeft meer dan 200 dieren die in Noord-Amerika voorkomen.

In Harrisburg zijn ook meerdere plekken waar u kunt winkelen. Ga bijvoorbeeld naar The Shoppes at Susquehanna Marketplace of de Harrisburg Mall.