Wilmington

Reacties zijn gesloten

Wilmington is een stad in de Amerikaanse staat North Carolina, aan de oostkust van de Verenigde Staten. De stad kent een paar van de meest populaire attracties van North Carolina en heeft een groot aanbod aan bezienswaardigheden voor jong en oud.

Bezoek bijvoorbeeld het gerenoveerde oorlogsschip uit de Tweede Wereldoorlog. U kunt een zelfgeleide tour maken en u krijgt onder andere een kijkje bij de ziekenboeg en de voormalige woonruimtes. Een andere populaire attractie is het North Carolina Aquarium, gelegen iets ten zuiden van Wilmington. Neem ook een kijkje in het Cameron Art Museum. Hier vindt u historische en moderne kunst die worden aangeboden in zowel permanente als wisselende tentoonstellingen. Bent u met kinderen in Wilmington? Ga dan zeker naar het Jungle Rapids Family Fun Park. Dit waterpark staat garant voor waterpret voor het hele gezin!

Ga ook naar Fort Fisher State Historic Site. Hier heeft een van de grootste veldslagen van de Amerikaanse burgeroorlog plaatsgevonden. U kunt het resterende deel van het gigantische fort bezoeken en in het bezoekerscentrum vindt u verschillende exposities en video’s over deze historische plek.

Wilmington ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft dus ook verschillende stranden. Populaire stranden die leuk zijn om te bezoeken zijn Carolina Beach, Wrightsville Beach en Kure Beach. Wilmington wordt omgeven door prachtige natuur. Mede dankzij de oceaan en de Cape Fear River zijn er veel leuke mogelijkheden om deze natuur te ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottochtje maken en genieten van het prachtige landschap. Daarnaast zijn er ook verschillende wandel- en fietspaden.

Het klimaat in Wilmington is een zeeklimaat. Dit houdt in dat er warme zomers zijn en milde winters.