Allentown

Reacties zijn gesloten

Allentown is een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania en er wonen meer dan 120.000 mensen. De stad ligt op ongeveer een uur rijden van Philadelphia en anderhalf uur van New York City. Allentown kent een hoop leuke activiteiten die u kunt ondernemen, waaronder veel musea.

Zo kunt u bijvoorbeeld naar het Allentown Art Museum gaan. Hier hebben ze een collectie van wereldklasse wat interessant is voor bezoekers van alle leeftijden. De collectie bestaat uit ongeveer 17.000 kunstwerken van over de hele wereld en bevat zowel schilderijen als beeldhouwwerken. Bent u met kinderen in Allentown? Ga dan zeker naar het Da Vinci Science Center. Hier kunnen gezinnen zich prima een dag vermaken door op spelende wijze meer te weten te komen over scheikunde en wetenschap. Er zijn verschillende exposities die wetenschap leuk maken voor kinderen. In het Science Center vindt u onder andere een orkaansimulator en een donker tunneldoolhof. Bent u gek op geschiedenis? Neem dan een kijkje bij het Haines Mill Museum. Hier werd circa het jaar 1850 meel verwerkt door een ouderwetse, door waterkracht aangedreven molen, vlakbij de oevers van de Cedar Creek.

Een dagje naar het Dorney Park & Wildwater Kingdom mag tijdens een bezoek aan Allentown niet ontbreken. Dit is een attractiepark en waterpark in één. Er zijn meer dan 100 attracties en shows waar u van kunt genieten, waaronder zeven achtbanen. Het is een van de meest bezochte attractieparken in de Verenigde Staten.

Wanneer u in Allentown bent, is het aan te raden om een kijkje te nemen op de evenementenkalender van het PPL Center. In deze arena is regelmatig iets te beleven zoals een concert of een ijshockeywedstrijd van de Lehigh Valley Phantoms.