Baxter State Park

Reacties zijn gesloten

Baxter State Park is uniek, want het is niet echt een “staatspark”. Het was een geschenk aan de mensen van Maine van slechts één persoon, Percival P. Baxter. Het park beslaat 209.644 hectare en ligt in het noorden van van de Amerikaanse staat Maine. Baxter State Park omvat zijn eigen bergketen die wordt gedomineerd door Katahdin, de hoogste berg van Maine.

Baxter State Park is een paradijs voor kampeerders, want Het park biedt een scala aan accommodaties, zo kunt u overnachten in een van de rustieke hutten tot  aan afgelegen kampeerlocaties in het achterland. Kortom, een plek waar u als kampeerder zeker aan uw trekken komt.

Voor de fanatieke wandelaar onder ons is het park zeker een verrijking. Met meer dan 220 mijl aan wandelpaden biedt Baxter State Park zowel charme als avontuur voor de wandelaar. Er zijn tientallen paden, van zachte paden door laagland en langs beekjes tot uitdagende klauter paden langs smalle granietroutes hoog boven de boomgrens. Daarnaast biedt het park routes met verschilleden mogelijkheden aan. Zo kunt u de wandelkaarten downloaden of bij het visitorcentre kopen

Daarnaast kunt u ook vanaf het water het park bewonderen. Zo zijn er kano’s te huur die u al slechts vanaf 1 Dollar per uur kan huren bij verschillende campings. Daarnaast kunt u mooie route volgen op Matagamon Lake en South Branch Pond. En Webster Stream biedt een populaire kanoroute voor ervaren kanovaarders. Kanoën is vaak een van de beste manieren om zicht te krijgen op de omliggende bergen. Ook vissen is erg populair en kunt u georganiseerd of op eigen gelegenheid doen.

Kortom Baxter State Park is een verrijking van uw rondreis!