Detroit

Reacties zijn gesloten

Detroit is de grootste stad van de Amerikaanse staat Michigan. De stad ligt in het noordoosten van het land, aan de grens met Canada. De stad ligt aan de Detroit River en aan Lake St. Clair. Detroit heeft veel te bieden en is erg leuk om te bezoeken tijdens een (rond)reis.

Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Detroit Institute of Arts. Dit museum behoort tot de top 10 beste musea van het land en biedt meer dan 100 kunstgalerijen met kunst uit de oudheid en moderne kunst. Een ander interessant museum is het Motown Museum. Motown heeft meerdere zangers groot gemaakt en daar kunt u meer over te weten komen in dit museum.

In Detroit vinden jaarlijks ook verschillende grote festivals plaats. Bevindt u zich in Detroit tijdens het Movement Electronic Music Festival of het Detroit Jazz Festival? Zorg er dan zeker voor dat u een kijkje neemt bij deze festivals.

Bent u groot fan van sport? Ga dan naar een Americanfootball-wedstrijd van de Detroit Lions in het Ford Field Stadium of een honkbalwedstrijd van de Detroit Tigers in het Comerica Park. Tevens is het mogelijk een stadiontour te boeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van deze clubs.

Ook voor dierenliefhebbers heeft Detroit een hoop te bieden. Zo zijn er onder andere twee aquariums en kunt u ook een bezoek brengen aan Detroit Zoo.

Wilt u op een leuke manier veel van Detroit zien? Ga dan mee met de Diamond Jack’s River Tours. Tijdens een tocht over de Detroit River verteld een gids u meer over deze mooie stad. Een andere leuke tour is een wandeltocht door het centrum of een rondleiding met een segway.