Massachusetts

Reacties zijn gesloten

Massachusetts is één van de vijftig staten van Amerika. De hoofdstad is Boston, andere bekende steden zijn Worcester, Springfield, Plymouth en New Bedford. De staat kent zo’n 6.349.000 inwoners en is erg veelzijdig.

Boston is de grootste stad van de staat en heeft veel te bieden. Boston speelde een belangrijke rol in de onafhankelijk van Amerika en kent dus een interessante geschiedenis. Als u de Freedom Trail volgt komt u langs alle bezienswaardigheden en gebouwen die te maken hebben met deze onafhankelijkheidsoorlog. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Massachusetts kunt u een bezoek brengen aan het Commonwealth Museum.

In het zuidoosten van Massachusetts vindt u het schiereiland Cape Cod. Vanaf hier vertrekken veel tours om walvissen te spotten. Als u in de gelegenheid bent om aan zo’n tour deel te nemen moet u dat zeker doen! Verder heeft het schiereiland zelf prachtige natuurgebieden en prachtige stranden.

Ten zuiden van Cape Cod ligt het eiland Martha’s Vineyard. Dit is een populaire vakantiebestemming en u kunt hier heerlijk genieten. Op het eiland vindt u leuke dorpjes, prachtige stranden en een adembenemende natuur. U kunt hier prachtig wandelen en er zijn hier ook veel mogelijkheden voor watersport.

Breng ook een bezoek aan Berkshire East Mountain Resorts. In de winter kunt u hier prachtig skiën en in de zomer kunt u wildwater raften. Ook is het een perfecte plek om te wandelen en te mountainbiken. Tevens staat hier de langste bergachtbaan van Noord-Amerika.

Kortom, Massachusetts is een erg veelzijdige staat en er valt voor iedereen wat te beleven.