Charlottesville

Reacties zijn gesloten

Charlottesville is een stad gelegen in de Amerikaanse staat Virginia en wordt ook wel de Gateway naar Shenandoah National Park genoemd. De stad staat naast gateway ook bekend als historische stad en heeft veel presidenteel huis er staan.

Qua klimaat heeft de stad een zeeklimaat. Wat bekend staat om de warme zomers en koude winters, zo kan er in de zomer een temperatuur worden bereikt van circa 30 graden celsius en zijn de winters zijn koud er is er kans op sneeuw aanwezig.

Het voormalige presidentshuis van Thomas Jefferson staat hier, hier kunt u ook een bezoek aanbrengen. Ga mee op reis en ontdek een van de vele bezienswaardigheben, zoals de boerderij, de plantage of voormalige slaafverblijven. Het staat tegen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Daarnaast is Downtown het hart van de stad waar veel vertier te vinden is voor jong en oud, zo kunt u hier zeker wel een dag vullen. Er zijn namelijk veel winkels, restaurants en barretjes.  En iedere zaterdag een boerenmarkt waar veel ambachtsproducten worden verkocht en wat zowel nationale en internationale bezoekers trekt.

Zoals eerder benoemd is Charlottesville de gateway to Shanendoah National Park. Door het park loopt een bekende route wie u langs veel bekende highlights laat rijden, genaamd de Skyline Drive. Deze route is 105 mijl en leidt u langs maarliefst 70 uitkijkpunten, deze uitkijkpunten bieden u een mooi uitzicht over de vallei van het nationale park.

Kortom Charlottesville is een veelzeidige stad, voor cultuurliefhebbers als de actieve reizigers onder ons. En is gemakkelijk te combineren met Washington, DC of één van de andere metropolen.