Newark

Newark ligt in New Jersey en is de grootste stad van deze staat. Het ligt op slechts 13 kilometer afstand van Manhattan en heeft een van de grootste luchthavens van de Verenigde Staten. Het centrum van de stad staat bekend om de vele parken die je er kunt vinden. Newark wordt ook wel ‘Cherry Blossom City’ genoemd vanwege de vele kersenbloesembomen die in Branch Brook Park staan. Dit park is een van de grootste van de stad en je kunt er heerlijk wandelen. Vlakbij het park staat The Cathedral of the Sacred Heart. Dit is de vijfde grootste kathedraal van Noord-Amerika. De bouw van de kathedraal begon in 1899 en werd in 1954 afgerond. Het is een prachtig gebouw waar u zeker langs moet gaan.

Laat u amuseren in een van de grootste en meest glamoureuze locaties voor podiumkunsten in Amerika, het New Jersey Performing Arts Center. Hier vinden gedurende het hele jaar verschillende voorstellingen plaats. Breng ook een bezoekje aan het Newark Museum. Hier hebben ze beroemde Amerikaanse en Tibetaanse collecties, een beeldentuin en zelfs een planetarium.

Ten zuiden van de Passaic River ligt de pittoreske wijk Ironbound. Deze wijk staat bekend om zijn Portugese, Braziliaanse en Spaanse eetgelegenheden. De wijk kent meer dan 170 restaurants, gezellige cafés en leuke winkeltjes. Er zijn restaurants van over de hele wereld dus er zit voor iedereen wel wat tussen. Ironbound ligt op een steenworp afstand van verschillende grote sport- en uitgaansgelegenheden.

Als u van winkelen houdt moet u zeker een bezoekje brengen aan The Outlet Collection, Jersey Gardens. Hier komen jaarlijks meer dan 18 miljoen bezoekers.