Illinois

Illinois is een Amerikaanse staat, gelegen in het noordoosten van het land. Het staat ook wel bekend als ‘The Land of Lincoln’ omdat voormalig president Lincoln hier gewoond heeft. Hier kunt u meer over te weten komen in de hoofdstad Springfield. Hier staat het voormalige huis van Abraham Lincoln en hier vindt u ook de Lincoln Tomb. In Springfield staat ook het Illinois State Capitol en het Dana Thomas House, ontworpen door architect Frank Lloyd Wright.

De populairste stad van Illinois is bij uitstek Chicago. Dit is de derde stad van de Verenigde Staten en de grootste van Illinois. De stad kent een paar echte trekpleisters zoals de Michigan Avenue, de Navy Pier, het Art Institute of Chicago en het Millennium Park. In dit park vindt u onder andere ‘The Bean’. Dit kunstwerk is een van de bekendste van Amerika. Tevens is Chicago voor velen de start of het eindpunt van Route 66.

Illinois heeft ook een hoop mooie natuur te bieden. Ga bijvoorbeeld naar het Starved Rock State Park. Dit natuurpark is gelegen aan de Illinois River en u vindt er verschillende watervallen en valleien. De natuur is prachtig en het is mogelijk om een begeleide rondleiding te krijgen door het park. Kunt u geen genoeg krijgen van de natuur in Illinois? Ga dan ook naar het Shawnee National Forest waar u ook prachtige wandelingen kunt maken.

Bezoek ook de Anderson Japanese Gardens in Rockford. Deze Japanse tuinen staan bekend als één van de beste van Noord-Amerika. Ga ook naar het Cahokia Mounds State Historic Site en ontdek de grootste inheemse nederzetting van de Verenigde Staten en Canada. U zult hier een hoop historie tegenkomen!