Buffalo

Buffalo is niet vaak een bestemming die op de must-visit-lijst van een reiziger staat. Maar misschien moet het wel? Het is de op één na dichtstbevolkte stad in de staat New York (na de City That Never Sleeps natuurlijk). Het is ook minder dan een uur rijden ten zuiden van de adembenemende Niagara Falls, die wel op de bucketlist van veel Amerikanen staat.

We begrijpen echter de aarzeling: Buffalo staat bekend als een ruige industriële stad. Maar je weet misschien niet dat toen de Fransen het gebied in het midden van de 18e eeuw vestigden, ze het “Beau Fleuve” (prachtige rivier) noemden. Gelegen aan de samenvloeiing van Lake Erie en de Buffalo River, heeft de stad een je ne sais quoi schoonheid, om nog maar te zwijgen van een aantal opwindende dingen om te doen. De restaurantscene ontluikt ook – en trouwens, ze serveren meer dan alleen Buffalo Wings.

De beste tijd om Buffalo te bezoeken is tussen juni en augustus. Hoewel de zomer het drukst is en het hoogseizoen van de stad is, kan het weer niet kloppen: de gemiddelde pieken liggen in de latere jaren 70 en vroegere jaren 80. De toeristenmassa’s nemen in de herfst en lente een beetje af, maar deze seizoenen kunnen behoorlijk koud zijn. De winter in Buffalo zijn streng met temperaturen rond het vriespunt of lager, in combinatie met heel veel sneeuw.

Buffalo is de thuisbasis van een verscheidenheid aan attracties. In feite bevindt zich hier een van de meest gekoesterde bouwwerken van Frank Lloyd Wright, en het Shea’s Performing Arts Center – een van de vele opmerkelijke theaters in de stad – staat vermeld in het nationaal register van historische plaatsen. Daarnaast is Buffalo ook een enorme sportstad. Bezoekers kunnen kiezen uit honkbal in Coca-Cola Field, hockey in het First Niagara Center of voetbal in het Ralph Wilson Stadium. En voor een panoramisch uitzicht op Lake Erie en de Buffalo River, ga je naar het gratis observatiedek van Buffalo City Hall. Bovendien liggen de ontzagwekkende Niagara-watervallen op slechts 20 mijl afstand.