Charlotte

Deze bruisende metropool, verscholen in de slaperige glooiende heuvels van de regio Piemonte, is allesbehalve een rustige zuidelijke schoonheid. Charlotte, North Carolina, explodeert met groeiende bedrijven, snelgroeiende sportfranchises en een evoluerende culinaire scene. Hoewel Queen City bekend staat om de Charlotte Motor Speedway en de NASCAR Hall of Fame, is het veel meer dan een toevluchtsoord voor mensen die snelheid nodig hebben. Uptown Charlotte – noem het zeker niet het centrum – krioelt van de pakken en toeristen, terwijl kunstliefhebbers en cultuurliefhebbers de wijken Plaza Midwood en NoDa (of North Davidson) overspoelen. Ondertussen zullen degenen die op zoek zijn naar een pint lokaal bier South End niet willen missen, de thuisbasis van een handvol van de beste brouwerijen van de stad.

Deze steeds groter wordende stad heeft de gave om het tempo van de oostkust aan te houden zonder op zijn zuidelijke wortels te stampen; de lokale bevolking is toegewijd om de klassieke zuidelijke charme levend te houden. De vermenging van deze twee persoonlijkheden is boeiend energiek.

De beste tijd om Charlotte te bezoeken is van maart tot mei of van september tot november, de tussenseizoenen wanneer de stad minder druk is en hotels minder duur zijn. Hoewel het verleidelijk is om in de zomer te bezoeken dankzij de langere openingstijden van enkele van de topattracties van de stad, is juni tot en met augustus ook de drukste (om nog maar te zwijgen van de heetste) tijd om in Queen City te zijn. Plan een bezoek aan het vroege najaar en u wordt beloond met milde temperaturen en aangename hotelprijzen. De winters zijn redelijk aangenaam – sneeuw is zeldzaam en de avondtemperaturen schommelen tussen 50 en 60 graden Fahrenheit. Je zult ook merken dat toeristen deze tijd van het jaar de stad verlaten en dat de hoteltarieven een duikvlucht nemen.