Cincinnati

Reacties zijn gesloten

Cincinnati is een prachtige stad; vrolijk, bloeiend en levendig”, zei de beroemde romanschrijver Charles Dickens. En daar zijn we het helemaal mee eens. Hoewel sommige buurten van Cincy een beetje verwaarloosd zijn, waait de wind van revitalisatie met kracht door de stad. Kijk alleen naar de historische wijk Over-the-Rhine (OTR) als bewijs: in deze buurt vindt u de levendige Findlay Market, waar in het weekend hordes fijnproevers komen, en de Cincinnati Music Hall, de thuisbasis van het prestigieuze Cincinnati Symphony Orchestra. Downtown is een ander voorbeeld van deze renaissance – de vrij recente renovaties van het Great American Ball Park aan de rivier en het voetgangersvriendelijke Fountain Square zijn hier voorbeelden van.

Maar Cincy is meer dan alleen stadsontwikkeling. Sommige van de meer pastorale gebieden zijn net zo pastoraal gebleven. Een wandeling door de Spring Grove Cemetery & Arboretum zal u hiervan overtuigen, net als Eden Park, dat zich uitstrekt naast het Cincinnati Art Museum. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat Dickens ook zei: “De inwoners van Cincinnati zijn trots op hun stad als een van de interessantste in Amerika: en met goede reden.”

De beste tijden om Cincinnati te bezoeken zijn september of mei, wanneer het weer ongerept is en de evenementenkalender van de stad vol zit. De zomer is heet, maar tijdverdrijf op de rivier – evenals frequente concerten op het Fonteinplein van de stad – verlossen het vochtige seizoen. Cincinnati is tussen oktober en april behoorlijk koud en er valt veel sneeuw. Maar als u op zoek bent naar een kleine korting op de hoteltarieven, is de winter de tijd om te bezoeken.